ניסוי פרה-קליני, ההשפעה של שמן מרווה מרושתת במודלים של דלקת (IBD & Colitis)

Image

תיאור הניסוי

בשנת 2008, בוצע ניסוי באוניברסיטה העברית בירושלים שבחן את השפעת שמן המרווה המרושתת בניסוי פרה-קליני במודלים של דלקת,  Colitis ,IBD בעזרת מודלים אלו ניתן לחקור יותר לעומק את ההתנהלות של המחלות הדלקתיות של המעי.
במהלך הניסוי, החיות החולות בדלקת ניזונו משלושה סוגים של שמנים:
1. שמן דגים.
2. שמן תירס צמחי.
3. שמן מרווה מרושתת. 

לאחר מספר שבועות נלקחו דוגמאות מהמעיים של חיות המעבדה, והתוצאות הראו בברור  ששמן המרווה המרושתת הראה שיפור ניכר עד ריפוי מוחלט במצב בדלקת ברקמת המעי, בהשוואה לשמנים אחרים בכלל לשמן דגים בפרט.

תוצאות ההיסטולוגיה שנצפו

כאשר נבדקו תוצאות ההיסטולגיה של המוקוזה של המעיים של חיות המעבדה החוקרים גילו תגלית מפתיעה, רקמת המעיים של החיות שהיו חולות בקוליטיס וניזונו משמן מרווה מרושתת הבריאה כמעט לחלוטין ( אותיות I M J N בתמונה למטה), לעומת זאת רקמת המעיים של חיות מעבדה אשר הוזנו בשמן דגים(L ו P)  ושמן תירס (K ו O) הראו תהליך דלקתי מתקדם משולב בדימום משמעותי במעיים. 

 

מסקנות החוקרים

1. שמן צמחי ממקור של מרווה מרושתת עשיר ב אומגה-3 ALA הוא מרכיב חשוב ומומלץ לשילוב בתזונה המותאמת למחלות מעי דלקתיות.
2. המחקר הראה את היעילות של שמן מרווה מרושתת כמקור צמחי לאומגה-3 למצבים של דלקתיות מוגברת של רקמת המעי.
3. המחקר הראה יעילות יותר טובה של שמן מרווה מרושתת בהשוואה לשמן דגים במצבים של מחלות מעי דלקתיות, במיוחד במצבים של דימום שנגרם שתוצאה מהדלקת. 
4. בהתאם לתוצאות הניסוי - החוקרים סוברים שאומגה-3 ממקור צמחי (מרווה מרושתת), מציגה יעילות במצבים של דלקתיות יתר, לא בהכרח בגלל ההמרה שלה ל EPA ו DHA, אלא בזכות התכונות שלה כ מקור של אומגה-3 ALA בזכות עצמה. 

תאור הניסוי באנגלית 

One of the pre-clinical studies was performed in an animal model for IBD such as ulcerative colitis and the curative effect was compared with fish-oil while treatment with corn-oil served as control. As can be seen in the image below the experimental rats with colitis responded to treatment with Clary Sage seed oil in complete recovery from the intestinal lesions while the rats treated with fish-oil or with corn-oil did not respond at all!- The experiment was performed on rats and was carried out by researches from the Hebrew University in Jerusalem.

Fig. 1. Colon lengths in DSS- and TNBS-induced colitic rats fed the CO, FO, SO or SO&A diet.*/**Different from the DSS or TNBS colitic control group (CO), Pb.05/Pb.01, respectively.

Fig. 3. Histological sections of colonic mucosa from DSS-induced colitic rats fed the CO, FO, SO or SO&A diet stained with hematoxylin and eosin. (I and M) Colitic rat fed the SO&A diet,(J and N) CO-fed rat, (K and O) FO-fed rat and (L and P) SO-fed rat. (original magnifications ×10 and ×20).

Fig. 5. Histophatological evaluation of the colon — DSS-induced colitic rats fed the CO, FO, SO or SO&A diet.Values are means±S.D., n=8. */**Different from the naive control or colitic groups, Pb.05/Pb.001, respectively.

מסקנות החוקרים והפנייה למחקר

In conclusion, our findings from both DSS and TNBS in vivo colitic models as well as from a Caco-2 in vitro inflammation model support the beneficial role of diet enriched in plant-derived oil rich in ALA in rats with intestinal inflammation. Our results also confirm the antiinflammatory efficiency of plant-derived (n-3) fatty acid supplementation in colitis, as has been suggested in previous studies [16,17,36,39]. Furthermore, our findings present a possible advantage of plant-derived oil rich in ALA compared with fish oil supplementation, particularly in patients who take anticoagulant medications and/ or suffer from conditions that involve bleeding events, such as active IBD. Taken together, the outcomes of this study suggest that ALA alone has potential as an anti-inflammatory agent that is not necessarily dependent on its conversion to the longer (n-3) PUFA, EPA and DHA.

Ram Reifena, Anna Karlinskya, Aliza H. Starka, Zipi Berkovicha, Abraham Nyskab aThe School of Nutritional Sciences, The Robert H. Smith Faculty of Agriculture, Food and Environment, The Hebrew University of Jerusalem, Rehovot, Israel bSackler School of Medicine, Tel Aviv University, Tel Aviv, Israel.

Image Image

ניסוי פרה-קליני, ההשפעה של שמן מרווה מרושתת במודלים של דלקת (IBD & Colitis)

Image

תיאור הניסוי

בשנת 2008, בוצע ניסוי באוניברסיטה העברית בירושלים שבחן את השפעת שמן המרווה המרושתת בניסוי פרה-קליני במודלים של דלקת,  Colitis ,IBD בעזרת מודלים אלו ניתן לחקור יותר לעומק את ההתנהלות של המחלות הדלקתיות של המעי.
במהלך הניסוי, החיות החולות בדלקת ניזונו משלושה סוגים של שמנים:
1. שמן דגים.
2. שמן תירס צמחי.
3. שמן מרווה מרושתת. 

לאחר מספר שבועות נלקחו דוגמאות מהמעיים של חיות המעבדה, והתוצאות הראו בברור  ששמן המרווה המרושתת הראה שיפור ניכר עד ריפוי מוחלט במצב בדלקת ברקמת המעי, בהשוואה לשמנים אחרים בכלל לשמן דגים בפרט.

Image