האומגה של הטבע

נוסחה טבעית נדירה חיזוק ותמיכה

מרווה מרושתת ומערכת החיסון

מרווה מרושתת ומערכת החיסון
מערכת החיסון האנושית נחשבת לאחת המערכות המורכבות בגוף, היא מורכבת ממערכות ומתת מערכות שביחד מספקות לגוף את ההגנה לה הוא צריך ביום יום. מוצרי המרווה המרושתת מכילים חומרים פעילים אשר נחקרו לאורך השנים ומציגים יתרונות ברורים בחיזוק מערכת החיסון ובתרומה לחוסנה ותיפקודה. ריכזנו עבורכם את המידע המחקרי שיש בידנו בנושא זה, נשמח לענות כמובן על כל שאלה או ברור בנושא זה.

יתרונות מוצרי המרווה המרושתת
שמן המרווה המרושתת נסחט מזרעי הצמח מרווה מרושתת ונחשב למקור האומגה 3 בין היציבים ביותר בטבע. השמן הוא בעל תכונות רבות ומכיל למעלה מ 100 חומרים פעילים. במהלך השנים ביצענו בדיקות רבות על מנת להבין את מנגנון הפעולה של חומרים אלו. חלקם משויכים ישירות לפעילותה התקינה של מערכת החיסון האנושית על כל חלקיה.

מוצר הפורטיום הוא מוצר ייעודי המכיל חומרים שנחקרו קלינית ופרה קלינית ביחס לתמיכה שלהם במערכת החיסון, מוצר זה מורכב מנוסחה בלעדית של מיצוי סטנדרטי של החומרים הפעילים בצמח הרוזמרין הרפואי הנקראים קרנזול וחומצה קרנוזית. (Carnasol Carnosic Acid).
המיצוי של חומרים אלו נקרא סטנדרטי משום שעל מנת להפיקו פותחו טכנולוגיות ייחודיות שמאפשרות ניצול והפקה מקסימליים של חומרים אלו תוך מתן דגש על יעילות וחיסכון, כך שבקבוק אחד של פורטיום מכיל ריכוז חומרים פעילים שהיה מושג במיצוי של יותר משדה שלם של רוזמרין בשיטות מסורתיות.
בנוסף מכיל המוצר שמן מרווה מרושתת על שלל החומרים הפעילים בו והיציבות המעולה שלו ושמן אורגנו שגם לו משויכות תכונות אנטי חיידקיות.

מוצרי המרווה המרושתת ומערכת החיסון האנושית

במהלך השנים נעשו מספר מחקרים מדעיים על התכונות השונות של חלק מהחומרים הפעילים בשמן זרעי המרווה המרושתת ועל החומרים הפעילים של מוצר הפורטיום, להלן פירוט המחקרים:

( Sclareol) סקלראול
סקלראול הוא אחד מהחומרים הפעילים הנדירים אשר נמצאים במרווה המרושתת.
לחומר זה יש ניחוח מיוחד שדומה בטעם וריח לחומר נדיר אשר היה מופק בעבר מתוצרי העיכול של דיונון ייחודי על ידי לוויתן זרע ונקרא Ambergris, חומר זה נחשב כל כך נדיר שלא היה ניתן להשיג אותו שנים. בשנת 1950 מדענים הצליחו לזהות את המבנה המולקולרי של חומר זה וכך לאתר את המקור הצמחי היחיד בטבע אשר מכיל חומר נדיר עם הרכב מולקולרי אשר דומה למולקולה של ה Ambergris. חומר זה נקרא סקלראול (Sclareol) והוא נמצא רק בצמח המרווה המרושתת, עובדה היא שהוא נקרא סקלראול על שם השם הבוטני של המרווה המרושתת שם הוא התגלה – Salvia Sclarea .סקלראול (חומר פעיל במרווה המרושתת) כמעכב חדירה של וירוס האבולה ווירוסים של שפעת:
בשנת 2019 בוצע מחקר מעניין שבדק את השפעות הסקלראול והסלקוראיד על וירוס האבולה בפרט ווירוסים של שפעת בכלל, המחקר הראה תוצאות מבטיחות שבהם הסקלראול עיכב את חדירת וירוס האבולה לתא האנושי, בנוסף לכך הסקלראול הראה יכולת לעכב את החדירה של וירוסים נוספים של שפעת. (1)

אומגה 3
מחקרים רבים נעשו לאחרונה על היתרונות של חומצות השומן מסוג אומגה 3 בתחומים רבים ביניהם מערכת החיסון, ותתי המערכות שלה כולל מנגנון הדלקת.
מרווה מרושתת נחשבת למקור מעולה לאומגה 3 היא מכילה מעל ל 50% אומגה 3 ומציגה תכונות יציבות ואפקטיביות המייצבות אותה כאחד ממקורות האומגה 3 היציבים והאפקטיביים בטבע, להלן סיכומים והפניות למחקרים אשר נערכו לאחרונה על היתרונות של האומגה 3 חיזוק ותמיכה במערכת החיסון.
רשימה של מחקרים אומגה 3 ומערכת החיסון:
סקירה מקיפה של מחקרים רבים שנעשו על התכונות האנטי וירליות והאנטי חיידקיות של חומצות שומן שונות בניהם חומצות שומן אומגה 3 שנמצאות בשמן המרווה המרושתת.(2)

מחקר שנעשה על חומר הנקרא D1 שהוא נגזרת מחומצות השומן אומגה 3 שהראה יכולת עיכוב שכפול של וירוס השפעת.(3) (4)
מחקר שמראה שאומגה 3 ממקור צמחי שיפרה את היכולת של מנגנון ההגנה התוך תאי של מערכת החיסון בעומס ויראלי. (5)

קרנזול וחומצה קרנוזית
קרנזול וחומצה קרנוזית הם החומרים הפעילים במוצר הפורטיום בנוסף לשמן מרווה מרושתת ושמן האורגנו, להלן רשימה של מחקרים אשר מפרטים את היתרונות שנצפו בחומרים אלו:
מחקר אשר חקר את האפקט של החומצה הקרנוזית על פעילות וירוסים אשר פוגעים במערכת הנשימה, המחקר הראה שחומצה קרנוזית תורמת לעצירת השכפול של הווירוס. (6) מחקרים שנערכו בחיות הראו בברור שחומצה קרנוזית מעכבת פעילות וירוסים מסוג The equine arteritis virus (EAV) i , וירוס (7)
מחקר אשר נערך בשנת 2009 ומפרט את ההשפעה המעכבת של חומצה קרנוזית על פעילותו של HIV וירוס. (8)
מחקר המפרט את הפעילות האנטי חיידקית המשויכת לחומרים הפעילים ברוזמרין – חומצה קרנוזית וקרנזול. (9)
מחקר המתאר את היכולות והתרומה של חומצה קרנוזית וקרנזול לפעילות אנטי אוקסידנטית ואנטי מיקרוביולוגית. (10)
מחקר המראה שמיצוי מצמח הרוזמרין המכיל חומצה קרנוזית הציג פעילות אנטי מיקרוביאלית מוכחת בתמיסה המכילה חיידקים פעילים.(11)
מחקר אשר הראה את היכולות והמאפיינים של החומרים הפעילים ברוזמרין כנגד חיידק הליסטריה. (12)

הפניות למחקרים

  1. Discovery of sclareol and sclareolide as filovirus entry inhibitors- November 2019 Filoviruses cause severe hemorrhagic fever in humans. Ebola virus (EBOV) is the most contagious filovirus. Although compassionate treatments have been used during the latest Ebola outbreak, novel anti-EBOV agents are still urgently needed. In this study, sclareol and sclareolide, two natural products in Salvia sclarea, were identified as EBOV entry inhibitors with EC50s of 2.4 μmol/L and 8.0 μmol/L, respectively, through blocking the viral fusion process. Moreover, both compounds exhibited inhibitory effects on all tested filoviruses’ entry, indicating their wide-spectrum activities against filoviruses. This study provides insights into the two natural products and their applications against filovirus infectious diseases. https://www.researchgate.net/publication/337359636_Discovery_of_sclareol_and_sclareolide_as_filovirus_entry_inhibitors
  2. Do unsaturated fatty acids function as endogenous antibacterial and antiviral molecules https://academic.oup.com/ajcn/article/83/2/390/4650073
  3. 07 Mar 2013 | 12:00 EST | Posted by Kevin Jiang | Category: Daily Dose, Drugs, drugs andmore drugs, Infectious diseases, swine flu, Virology http://blogs.nature.com/spoonful/2013/03/potential-treatment-for-severe-influenza-found-in-omega-3-fatty-acids.html
  4. In a study : “The Lipid Mediator Protectin D1 Inhibits Influenza Virus Replication and Improves Severe Influenza”( https://www.cell.com/fulltext/S0092-8674(13)00216-X) published in Cell, a modified omega-3 fatty acid known as protectin D1 was found to markedly increase the chances of survival in mice with infected with various strains of influenza, including the H1N1 strain behind the 2009 ‘swine flu’ epidemic.
  5. The effects of dietary alpha-linolenic acid (18:3n-3) on fatty acid composition, eicosanoid production, and cell-mediated cytotoxic activity of immune cells before and after challenge with virus or poly I-C from BALB/c mice were studied. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/2569149/?from_term=Alpha+Linolenic+acid++viral&from_pos=10
  6. Antiviral activity of carnosic acid against respiratory syncytial virus. Among the tested bioactive constituents of R. officinalis, carnosic acid displayed the most potent anti-hRSV activity and was effective against both A- and B-type viruses. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24103432
  7. The equine arteritis virus (EAV)is responsible by an important respiratory and reproductive disease in equine populations and there is no specific antiviral treatment available Equine Arteritis virus causes outbreaks of equine viral arteritis, that results in significant losses to horse industry due to Foal loss in pregnant mares Death of young foals Carrier state of stallions So far there is no treatment or vaccination for this disease. Researchers from Brazil tested an extract from Origanum vulgare, Oregano that was removed from the plant using ethanol, after which the alcohol was evaporated off, in a series of laboratory experiments. Carnosic acid along with other compounds in the crude extract from oregano have demonstrated significant virucidal activity.
  8. Inhibitory effects for Human Immunodeficiency Virus (HIV) infection– “Marrero JG, Moujir L, Andrés LS, Montaño NP, Araujo L, et al. (2009) Semi synthesis and biological evaluation of abietane-type diterpenes. Revision of the structure of rosmaquinone. J Nat Prod 72: 1385-1389. “Bahri S, Jameleddine S, Shlyonsky V (2016) Relevance of carnosic acid to the treatment ofseveral health disorders: Molecular targets and Biomed Pharmacother 84: 569-582.”
  9. Antimicrobial activity of Rosmarinus officinalis against oral pathogens: relevance of carnosic acid and carnosol.https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20658673
  10. Relevance of carnosic acid, carnosol, and rosmarinic acid concentrations in the in vitro antioxidant and antimicrobial activities of Rosmarinus officinalis (L.) methanolic extracts. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22957812
  11. Rosemary extracts rich in carnosic acid (1) have been shown tohave antimicrobial activity(Campo and Amiot, 2000) https://meridian.allenpress.com/jfp/article/63/10/1359/168611/Antimicrobial-Effect-of-Rosemary-Extracts
  12. Determination of the Most Bioactive Phenolic Compounds from Rosemary Against Listeria Monocytogenes: Influence of Concentration, pH, and NaCl https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/j.1365-2621.2003.tb07019.x