השוואה בין מרווה מרושתת אומגה 3 לשמן דגים

Image

השוואה בין שמן המרווה המרושתת לשמני דגים אומגה 3.

אומגה 3 נחשב לאחד מתוספי התזונה המבוקשים בישראל, ישנם שני סוגי מקורות עיקריים לאומגה 3, מקור צמחי (חומצת השומן החיונית ALA) ומקור דגי (חומצות השומן EPA DHA), שנשאלת השאלה איזה מקור של אומגה 3 יותר יעיל - אומגה 3 ממקור צמחי מעולה כמו המרווה המרושתת או אומגה 3 ממקור דגי?
התשובה שלנו היא פשוטה: אין מקום להשוואה. מדובר על שני מוצרים שונים לחלוטין.
שמן דגים הנמצא בקפסולות שמן הדגים אינו דומה במאום לדגים אותם אנחנו אוכלים, מדובר במוצר שעובר עשרות תהליכים תעשייתיים במהלך תהליך הייצור שלו - כך שבסופו של התהליך מקבל הצרכן מוצר מהונדס שעבר מניפולציות כימיות רבות והתווספו לו חומרים משמרים רבים כדי למנוע את הקלקול שלו.

Image

תהליך ייצור תוספי התזונה בכלל ואומגה 3 משמן דגים בפרט

רוב תוספי אומגה 3 משמן דגים כולל הטבעיים ביותר מיוצרים בסביבה תעשייתית.
יצרני התוספים, מתוך כוונה לקבל תועלת מקסימלית מול הוצאות מינימליות, דואגים להשתמש בתהליכים כימיים תעשייתיים להפקת מירב חומר הגלם לכל סוגי המוצרים. יתרה מכך על מנת לשמור על טריות המוצר וחיי המדף שלו יצרני התוספים מוסיפים חומרים משמרים למוצר הסופי.
לעיתים רבות החומרים הפעילים בתוספי התזונה גורמים לתחושת אי נוחות בבטן ומדיפים ריח עז, על מנת להתגבר על אתגרים אלו עוברים תוספי התזונה תהליכים כימיים על מנת להסוות טעמים וריחות לא רצויים.

מהם מדדי האיכות למוצר אומגה 3

ערכי הספיגה

מוצר אשר מציג ערכי ספיגה מקסימלים בצורה טבעית

טעם וריח

הטעם והריח של המוצר מצביעים בצורה חד משמעית על איכותו והיעילות שלו

איכות חומר הגלם

חומר גלם מקולקל ומוחמצן אינו מספק את הערכים הבריאותיים המיטביים

יחס לסביבה

מוצר אומגה 3 שתהליך הייצור שלו אינו מזיק בסביבה

איכות תהליך הייצור

תהליך ייצור תעשייתי אשר מערב שימוש בחומרים כימיים אינו מומלץ

מוצר נקי ממתכות כבדות

מוצר אשר מכיל מתכות כבדות אינו מומלץ לצריכה ועלול לגרום לנזקים

שמן מרווה מרושתת

שמן דגים

טבלת השוואה בין שמן מרווה מרושתת לשמן דגים 

חומר הגלם הטוב בשוק

לעיתים נמוכה מאוד

איכות חומר הגלם

טעם טוב-אגוזי צמחי 

טעם דגי עז -ריח רע

טעם וריח

מאוזנים לפי דרישה

לעיתים ללא ספיגה כלל

ערכי הספיגה

ללא נוכחות מתכות

סביבה עתירת מתכות

נוכחות מתכות כבדות 

כבישה קרה-טבעי

תעשייתי ולא טבעי

תהליך הייצור 

ידידותי לסביבה

לא ידידותי לסביבה

יחס לסביבה

מרווה מרושתת

שמן דגים

טבלת השוואה 

חומר הגלם הטוב ביותר בשוק

לעיתים נמוכה מאוד, איכות ירודה

איכות חומר הגלם

טעם טוב- ניחוח אגוזי צמחי

טעם דגי עז-ריח רע לעיתים 

טעם וריח

מאוזנים לפי דרישה

לעיתים ללא ספיגה כלל

ערכי הספיגה

ללא נוכחות מתכות כבדות

סביבה עתירת מתכות כבדות 

נוכחות מתכות כבדות 

כבישה קרה- תהליך טבעי 

תעשייתי ולא טבעי 

איכות תהליך הייצור

ידידותי לסביבה 

אינו ידידותי לסביבה

יחס לסביבה

תהליכי הייצור התעשייתים תוספי תזונה מסוג אומגה 3 דגית

ספינות דיג ייעודיות דגות באמצעות רשתות ענקיות שנפרשות בעומק הים קילומטרים של אזורי גידול של סרדינים (70% מהמקור הדגי לאומגה 3), קריל (סרטן קטן אשר משמש כמזון לליוויתנים ודולפינים), אנשובי ומקרל. תהליך הדיג הוא דורסני ללא התחשבות בסביבה ולעיתים רבות אחראי להשמדה של אוכלוסיות שלמות בעלי חיים ימיים שאינם קשורים במאומה לתהליך ההפקה של שמן הדגים.
הדגים וכל החי הימי אשר נתפשו ברשתות ממוינים על ספינות הדייג, ושם הם עוברים תהליך שבו השומן שנמצא בהם (בעיקר בכבד) מופק ומופרד מהמסה ומועבר למכלים ייעודיים לאחסון שמן הדגים. ברוב המקרים תהליך הפקת השומן הוא תהליך כימי שבו משתמשים בממיסים אורגנים שמפרידים את השומן מהדג המת, חמום, קירור ועוד  תהליך זה מורכב והוא תעשייתי לחלוטין ומערב חומרים כימיים רבים במהלך תהליך זה בחלק משמני הדגים השומן גם משנה את הרכבו משומן שנקרא טריגליצריד לשומן שנקרא אתיל אסטר, למידע נוסף על שמני דגים מאתיל אסתר והבעייתיות שלהם אנא לחץ כאן.

אומגה 3 גליל

הפגיעה בסביבה של תהליכי הייצור - אומגה 3 ממקור דגי

תהליך הייצור של שמן הדגים מתבצע ללא התחשבות בסביבה וזאת בלשון המעטה. על מנת לייצר קפסולה אחת של שמן דגים יצרני שמן הדגים לעיתים נאלצים לחסל אוכלוסיות שלמות של חי מהים וזאת בשל שיטות הדייג המסחריות שלהם - ספינות שמן הדגים מטילות רשתות לעומק הים ופשוט גורפות את כל מה שעולה בחכתן, המוות של אחוז ניכר מהיצורים הימיים שמתים כתוצאה מתהליך זה הוא מיותר ופוגע בסביבה הימית בצורה אנושה. למעשה יש מספר מינים של דגים שפשוט הוכחדו כתוצאה מדיג לא אחראי של חברות שמני הדגים.התהליך הכימי של הזיכוך של השמן מערב ניצול רחב של אנרגיה וזיהום אוויר נרחב מה שמוסיף לפגיעה הרחבה של תהליך ייצור זה בסביבה.

שמן דגים הרג מיותר

ייצור שמן הדגים מצריך שימוש רחב בחומרים משמרים

לאחר מכן מעוברים שמני הדגים לבקבוקים לאחסון ומכירה או נארזים בקפסולות שעשויות מג'לטין שמופק מעצמות וסחוס של בקר או מעצמות וסחוס של דגים. מכיוון ששמן הדגים מתחמצן תוך מספר שעות בטמפרטורת החדר, למוצר הסופי מוסיפים ויטמין E טבעי או מלאכותי בכמויות גבוהות ואו נוגדי חמצון טבעיים או מלאכותיים מאוד האמורים לעכב את תהליך החמצון הטבעי של שמן הדגים.  מחקר שערכה ממשלת נורבגיה שהיא אחת מיצרניות שמן הדגים המובילות בעולם הראה שקרוב ל 60% מהתוספים של שמני הדגים על המדפים עלולים לסבול מבעיות יציבות.
אחת הדרכים הפשוטות לבדוק האם מוצר התעפש או התחמצן היא להריח אותו או לטעום אותו, אם כבר החלטתם לצרוך שמן דגים אפילו אם הוא מגיע בקירור, מומלץ מאוד לנקב כמוסה אחת ולטעום ולהריח את תוכנה, במידה ולשמן יש טעם רע או מקולקל קרוב לוודאי שהוא סובל מחמצון ואינו ראוי לצריכה.

תרשים זרימה - ייצור שמן דגים

תהליך ייצור שמן דגים

ייצור טבעי ומאוזן - שמן מרווה מרושתת אומגה 3

תהליך הייצור של המרווה המרושתת הוא טבעי ופשוט, מאוזן בצורה נהדרת עם הסביבה, עם חתימת ניצול אנרגיה מינימלית. לאחר גידול טבעי בשדות המטופלים היטב על ידי חקלאים מקצוענים הזרעים נקצרים ועוברים ניקוי טבעי באוויר ובשולחן כובד.

הזרעים הנקיים נסחטים בתהליך טבעי ועתיק הנקרא כבישה קרה, שמערב אך ורק לחץ פיזי על הזרעים, בסופה של הכבישה הקרה מופק שמן טעים עם ניחוח אגוזי. לפי דרישה השמן נארז בקפסולות טבעוניות או בבקבוקים איכותיים, אשר נמכרים לצרכן הסופי.
בשל הנוסחה  הטבעית הנדירה של המרווה המרושתת אשר מבטיחה יציבות מעולה לשמן - כל התהליך הזה מתבצע ללא תוספת חומרים משמרים או מייצבים, וללא תהליכים כימיים תעשייתיים.

מרווה מרושתת אומגה 3

ספיגת האומגה 3 בגוף האנושי

שנים רבות יצרני שמן הדגים טרחו לציין שאומגה 3 ממקור צמחי אינה נספגת בגוף האנושי כמו אומגה 3 מדגים ולכן אינה יעילה כמוה. מחקרים רבים אשר נערכו בשנים האחרונות קובעים חד משמעית שלא כך הדבר.
אומגה 3 צמחית נספגת בצורה מיטבית בגוף האנושי ואפילו מראה ערכים של המרה יותר טובים מאומגה 3 מדגים. התמצית של המחקרים הללו מראה בצורה חדה וברורה:
אדם הצורך אומגה 3 מהצומח מפיק בצורה יעילה ומספרת את כמות האומגה 3 הנדרשת עבורו ( EPA ו DHA).כמות החומר שמופק בהמרה אינה חשובה, אלא מה שחשוב הוא כמה אומגה 3 מכל סוג ( ALA EPA DHA  ) הגוף האנושי בעצם מסוגל לצרוך.
טבעונים וצמחונים המירו וניצלו את האומגה 3 בגופם יותר טוב מאוכלי דגים או אוכלי בשר- לכן אין שום משמעות לכמה דגים או שמן דגים צרכנו ביחס לתועלת הספיגה שלו בגוף.

למידע נוסף ומגובה במחקרים בנושא חשוב זה לחץ כאן

מרווה מרושתת ומערכת החיסון 

נתיב ההמרה בגוף האנושי

Image

מוצרי המרווה המרושתת אומגה 3

מוצרי המרווה המרושתת נחשבים היום לבחירה המועדפת על ידי מומחי הבריאות בארץ ובעולם, הנוסחה הנדירה של שמן המרווה המרושתת מאפשרת לחברה להציג לציבור מוצר אומגה 3 שמופק באמצעים טבעיים ללא תוספת חומרים משמרים או חומרים מייצבים. נוסחה טבעית של שמן המרווה המרושתת (המכיל יותר מ 100 חומרים פעילים שונים) מציגה את מוצר האומגה 3 המוביל מסוגו, עם יתרונות מוכחים מול שמני דגים בכל מדד אפשרי. 
את מוצרי המרווה המרושתת ניתן לרכוש ישירות מהחברה באתר החברה,או במאות נקודות מכירה ובתי טבע מהמובילים בשוק.