תכונות המרווה המרושתת

מרווה מרושתת - תכונות, סגולות,
מאפייני המוצר

נוסחה טבעית נדירה
שמן זרעי המרווה המרושתת הוא בעצם נוסחה מושלמת של אומגה 3, המציגה אוסף נדיר של איכויות המתקיימות רק בשמן המרווה המרושתת. השמן מכיל 50% אומגה 3 צמחית ALA ויחס מאוזן של אומגה 3 אומגה 6 ואומגה 9 השמן נקי ממתכות כבדות, דיוקסינים, PCB ושאר מזהמים, אשר מזהמים את האוקיינוסים ואוכלוסיית הדגה.
מדוע המרווה המרושתת כל כך אפקטיבית
זן המרווה המרושתת שפותח מכיל מגוון רחב של חומרים טבעיים כגון אנטיאוקסידנטים, פוליפנולים, סטרולים ואחרים המרכיבים יחדיו את הנוסחה הטבעית והנדירה של שמן זרעי המרווה המרושתת המקורי. בשל כך שמן זרעי המרווה המרושתת הוא יציב להפליא והינו המוצר הראשון בעולם שאינו נצרך להוספה של חומרים מייצבים.

יציבות יוצאת דופן

המרווה המרושתת יציבה בטמפרטורת החדר למעלה משנתיים וחצי, וזאת ללא תוספת חומרים מייצבים או משמרים. זהו מוצר האומגה 3 היחידי בעולם שמציג תכונות יציבות אלו.

500 מ״ג אומגה 3

כמוסה אחת של שמן זרעי מרווה מרושתת מכילה כ-500 מיליגרם של אומגה 3, אשר מומרים בגוף בצורה מיטבית לחומצות השומן הארוכות EPA ו DHA.

ויטמין E טבעי

כל ארבע הנגזרות של ויטמין E נמצאות בשמן המרווה המרושתת בצורתן הטבעית. שמן המרווה המרושתת הוא בין החומרים הבודדים בטבע אשר מציג תכונה זו.

מוצר טבעוני

שמן המרווה המרושתת אידיאלי לטבעונים שמעדיפים לצרוך אומגה 3 ממקור צמחי ולא מהדגה. לשמן המרווה המרושתת טעם צמחי עדין.

25% אומגה 9

שמן המרווה המרושתת מכיל כ-25% אומגה 9. אומגה 9 היא חומצת שומן בעלת יתרונות תזונתיים רבים, היא נמצאת ברמה גבוהה בשמנים צמחיים מובחרים.

נוכחות של פוליפנולים

פוליפנולים הם חומרים המסווגים כחומר בעל תכונות נוגדות חימצון, וכחומרים תומכים בהפחתת סטרס חימצוני לגוף.

איזון מושלם אומגה 3 ו 6

יחס האומגה 3 לאומגה 6 במרווה המרושתת עומד על 1:4 לטובת האומגה 3. זהו יחס יוצא דופן למקורות צמחיים של אומגה 3. ואחד מסממני האיכות של שמן המרווה המרושתת.

פיטוסטרולים נדירים

שמן המרווה המרושתת מכיל פיטוסטרולים נדירים במיוחד מסוג Campestanol, Stigmasterol D-7 .Campesterol, D-5 and 23-Stigmastadienol.</p

החשיבות של אומגה 3 יציבה ולא מחומצנת

כל מקור טבעי לאומגה 3 עם נוכחות גבוהה של חומצת שומן מסוג אומגה 3 מתמודד עם הבעיה שאותן חומצות שומן מתחמצנות בקלות והופכות למקור לרדיקלים חופשיים (Free Radicals) אשר נוצרים בגוף האדם כתוצרים של פעילות החמצון. רדיקלים חופשיים הם חומרים שאינם מטיבים עם בריאות האדם ומחקרים רבים קושרים את נוכחותם עם מחלות שונות בינהם מחלות של כשל חיסוני, מחלות אוטו אימוניות, והזדקנות מואצת של הגוף. הדרך של הגוף לנטרל את הרדיקלים החופשיים כדי למנוע את נזקיהם היא בעזרתם של נוגדי חמצון שהם חומרים אשר יכולים “לנדב” בקלות יחסית את האלקטרונים החסרים לרדיקלים החופשיים, מבלי שהם עצמם יהפכו לרדיקלים חופשיים.
ORAC) -Oxygen Radical Absorbance Capacity)
הינו תקן בינלאומי שבוחן את היכולת של חומר להפחית לחץ חמצוני בתאים, להלן מספר דוגמאות להמחשה עבור מדד ORAC כללי:
    • מאקי בארי – 40,000
    • ארוניה ברי – 16,000
    • חמוציות – 9,500
    • ספירולינה – 5,970
    • אוכמניות – 6,500
    • זרעי קנאביס – 3,600
    • שמן צ’איה – 962 זרעי פשתן – 800
    • דג סלמון טרי – 30
  • באומגה 3 משמני דגים – הנתונים כבר פחותים במקרה הטוב ושליליים במקרה הרע בהתאם לסוג הדג ותהליך הייצור

    השוואה בין מדדי ORAC

    ORAC

    שמן דגים

    ORAC

    זרעי פשתן

    ORAC

    שמן צ׳יאה

    ORAC

    מרווה מרושתת

    מוצר שנבדק מדד ORAC
    שמן דגים 30
    זרעי פשתן 800
    שמן צ׳יאה 962
    זרעי קנביס 3,600
    מרווה מרושתת 36,000

    אחד היתרונות הבולטים ללא תחרות של שמן זרעי המרווה המרושתת העשיר באומגה 3 הוא היציבות המדהימה שלו אל מול שמני הדגים והאצות, לאחר סחיטת השמן הוא נארז בבקבוקים או בכמוסות ללא תוספת חומרים משמרים בדומה לשמני דגים או פשתן, נשאלת השאלה מדוע שמן המרווה המרושתת יציב בצורה משמעותית כל כך? בבדיקות מעבדה שנערכנו לאחרונה החלטנו לבדוק גם את מדד ה ORAC של שמני המרווה המרושתת והתוצאות היו לא פחות ממדהימות !
    שמן המרווה המרושתת הראה מדד ORAC יוצא דופן של 36,000 !
    מדד זה מסביר חלקית מדוע שמן המרווה המרושתת יציב כל כך ביחס למוצרים אחרים שמכילים אומגה 3 :

    שמן צ׳יאה – ערך של 962
    דג סלמון טרי – ערך של 30
    זרעי פשתן – ערך של 800